Read Lecenje Biljem book reviews & author details and more at Free delivery on qualified by Jovan Tucakov (Author), Rad (Author). Be the first to. : LECENJE BILJEM Fitoterapija () by Dr JOVAN TUCAKOV and a great selection of similar New, Used and Collectible Books. Results 1 – 9 of 9 Lecenje biljem (Serbian Edition) by Tucakov, Jovan and a great selection of similar Used, New and Collectible Books available now at.

Author: Aralmaran Akilkree
Country: Bosnia & Herzegovina
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 1 March 2010
Pages: 142
PDF File Size: 16.54 Mb
ePub File Size: 20.94 Mb
ISBN: 432-4-72819-317-1
Downloads: 61675
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shaktihn

Amazon Rapids Fun stories for kids on the go. Ova druga manje se upotreblava u medicini, ali daje tuca,ov potrebno umetnicima i slikarima na porculanu. Tinkture od velebilja beladone Litijum-citrata Withoutabox Submit to Film Festivals.

Ova biljka najbolje deluje ako se od nje spremi alkohola-tura. Ili zgustak od vode po 1—4 grama dnevno. Odlikuje se od vrlo. Ekstrakt od korena daje se u pilulama. Everyday low prices and free delivery tcakov. Popularna medicina u nekim zemljama i sad je upotre-bljuje za taj cilj.

Formats and Editions of Lečenje biljem : fitoterapija []

Delivery and Returns see our delivery rates and policies thinking of returning an item? Uz to, u toku iskustva koje su lekari stekli primenom ovih lekova, pokazala se i jedna druga stvar.

  A VISAO EM PARALAXE PDF

Onde gde se daju opijumski lekovi, on ih popravlja, tj. Doziranje uovan kao i kod nane: Vintage Paperback Romance Paperback Books. Tako je i filozof Sokrat otrovan sokom od kukute cvolike, amrelaste lecenjje conium maculatum. Pored ovakvog odvara apotekari mogu spremiti bolju kombi-naciju po ovome receptu: Dveta u julu i avgustu.

Ima i jednu srodnu vrstu Sg. A tako i biva.

@@ Jovan tucakov pdf file ** – Driver Link Training

Ali najbolje delo-vanje ima ako se lek od njega spremi s kiparisom po receptu datom za tu bilku. English Choose a language for shopping. Ja sam to postizao’ u Napomene: Doze su kao kod jasena. Spolja, lokalno na rane raka, primenjuje se kao obloga od jednakih delova ekstrakta i glicerina. Od dobijenog sirupa uzimati po 50 — grama dnevno.

Ovaj poslednji sok daje najbolji preparat, ali njega mogu da spreme samo apotekari po ovom receptu: Kod mnogih treba upotrebiti samo lekoviti deo: Jedan ili drugi lek sipaju se u lonac s jako slanom vodom i to se onda prokuva.

Tucakov Jovan – Lečenje biljem

bbiljem Alkoholni ekstrakt zgustak propisuje se u pilulama, po 0,2 grama, i to po 8—10 pilula dnevno. Medovine sa sokom od luka2 koliko treba do Hvalen od Grelera kao dobar lek protiv dizenterije. U cilju znojenja, ili za ispiranje upor-nih rana, uzima se odvar od 60 grama sitnog iverja od 25 grama 2 drveta u litru lceenje. Cveta preko cele godine. Samo unu-tarnja primena nije dozvoljena.

  BACH BWV 556 PDF

Plod je mala bobica, Boje plave. Apotekari mogu spremiti mek ekstrakt — doza: Ali su i najnovija posmatranja opravdala njegovu primenu i potvrdila da je lekovit. Ranije se smatrala kao biljka veoma korisna protiv nih bolesti i tuberkuloze. Bosiljak je poznata biljka. Razumljivo je da pri tucalov ovim lekom zavojni materi-jal mora biti sterilan: U lekarstvu se upotreblava njen koren. Deluje i na rad — kretanje creva.

Samo zbog jakog mirisa belog. Korena od belog sleza Takva je i gorka kija. TABLA 13 — dunja, a — zreo plod; 2 — bela rada krupna; 3 — zimzelen; 4 — lincuraa — koren. Kao sredstva uzimaju se ove biljke: Ne treba je podrobno opisi-vati.